Ιωακειμίδου Αναστασία (Τάνια)

 

Γεννήθηκα το 1977 στον Πειραιά, μεγάλωσα στη Νέα Σμύρνη και από  το 2004 είμαι κάτοικος Αλίμου. Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας και εργάστηκα ως τραπεζική υπάλληλος και καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας, ενώ το 2012 βγήκα στην σύνταξη λόγω κινητικής αναπηρίας.

Ωστόσο, ούσα πάντα ανήσυχη και έχοντας αγάπη μου για τον άνθρωπο, αποφάσισα να σπουδάσω Κοινωνική Λειτουργός και  έτσι το 2022 αποφοίτησα από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ενώ από τον Οκτώβριο του 2023 θα συνεχίσω τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο αντικείμενο της Διασυνδετικής Ψυχιατρικής.

Παράλληλα,  με εργαλείο το παιδικό βιβλίο που έγραψα με τίτλο «Η μαμά μου η καροτσάτη» επισκέπτομαι νηπιαγωγεία και δημοτικά προκειμένου να ενημερώσω τους μικρούς μαθητές για την κινητική αναπηρία ενώ, αυτή την περίοδο, εργάζομαι εθελοντικά στην δομή του Κέντρου Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στον Πειραιά. Βεβαία, η πιο σημαντική ιδιότητά μου είναι αυτή της μητέρας ενός αγοριού που σήμερα είναι 15 ετών.

Γιατί με τον Ανδρέα Κονδύλη; Μα επειδή, όπως οι περισσότεροι δημότες, έτσι κι εγώ έχω διαπιστώσει την βελτίωση στην ποιότητα ζωής την οποία έχει επιφέρει στον Άλιμο τα τελευταία οκτώ χρόνια, τόσο στο δομημένο περιβάλλον του Αλίμου όσο και στην λειτουργία των υπηρεσιών του. Ο δήμος μας έχει αλλάξει και αποτελεί σημείο αναφοράς για άλλους δήμους. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν περιθώρια για ακόμα περισσότερη βελτίωση και εκεί θα ήθελα να συνεισφέρω κι εγώ. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα  η καλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση των πολιτών στην πόλη μας, όχι μόνο αυτών με μόνιμη αναπηρία, αλλά και γενικά όλων των εμποδιζόμενων ατόμων (γονείς με παιδικά καρότσια, ηλικιωμένοι, άτομα με προσωρινή αναπηρία) και μη. Παράλληλα, δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στην λειτουργία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου καθώς πιστεύω ότι πρώτο μέλημά μας, ως άνθρωποι και ως πολίτες, πρέπει να είναι η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ένας τομέας στον οποίο θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω πολλά. Ελπίζω να μου δώσετε την ευκαιρία με την ψήφο σας!