Λίγα λόγια για μένα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Άλιμο από τα σχολεία του οποίου αποφοίτησα. Έχω καταγωγή από την Κεφαλονιά και την Κρήτη. Το 2006 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Γλωσσολογία και στη συνέχεια εξειδικεύτηκα στους τομείς της Επιμέλειας Κειμένων και της Μετάφρασης. Το 2013 απέκτησα μεταπτυχιακό στον τομέα της διάγνωσης και αντιμετώπισης των Μαθησιακών Δυσκολιών στην εκπαίδευση. Από το 2007 εργάστηκα ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα. Το 2016, οπότε και έλαβα σχετική πιστοποίηση από την Τράπεζα της Ελλάδος, ξεκίνησα και διατηρώ συνεργασία με μεγάλη πολυεθνική εταιρεία στο χώρο των ασφαλειών ζωής.

Οι αξίες που ορίζουν το δρόμο μου

Ως χαρακτήρας έχω πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα και αυτό μου επιτρέπει να αντεπεξέρχομαι με επιτυχία σε διαφορετικές δραστηριότητες. Αγαπώ να συμβάλλω θετικά και να βοηθώ όπου χρειάζεται, χωρίς υπερβολή και περιττή εξωστρέφεια, αλλά με ουσία, ήθος και σταθερότητα. Μου αρέσει να βρίσκομαι σε δράση και να μαθαίνω. Χαίρομαι όταν καταφέρνω να αλλάξω κάτι προς το καλύτερο και επιδιώκω να συνεργάζομαι με ευγένεια και χαμόγελο.

Το όραμα για τον Άλιμο – Το αποτέλεσμα

Το 2014 αποφάσισα να συμμετάσχω για πρώτη φορά ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές στο πλευρό του Ανδρέα Κονδύλη σκεπτόμενη πως ο μόνος τρόπος να αλλάξει η τελματωμένη κατάσταση στην οποία βρισκόταν για χρόνια ο Δήμος μας ήταν να έρθουν στη δημοτική αρχή άνθρωποι με όραμα και διάθεση να προσφέρουν. Άνθρωποι που έχουν μάθει να δουλεύουν σκληρά στην καθημερινότητά τους χωρίς να χάνουν τη δύναμη και την αισιοδοξία τους.

Πιστεύοντας στο ήθος και τη διάθεση προσφοράς του επικεφαλής μας, Ανδρέα Κονδύλη, δείξατε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας –και σε εμένα προσωπικά- και μας δώσατε την ευκαιρία να δοκιμαστούμε στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων της πόλης μας. Στη λήξη της θητείας μας αυτής κρίνω πως το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του. Η πόλη μας άλλαξε όψη όχι μόνο ως προς την καθαριότητα και τη λειτουργία της, αλλά και ως προς τις προοπτικές ανάπτυξής της. Παράλληλα, οι παροχές που απολαμβάνουμε ως δημότες πολλαπλασιάστηκαν και η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας βελτιώθηκε.

Προσωπική συμβολή

Η προσωπική μου συμβολή στην υλοποίηση του προγράμματος-οράματος του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη άρχισε με την εκλογή μου στη θέση της δημοτικής συμβούλου και το μετέπειτα ορισμό μου σε Εντεταλμένη για το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Το 2018 ο Δήμαρχος με τίμησε με την εμπιστοσύνη του στη θέση της Αντιδημάρχου ΚΕΠ και Θεμάτων Νέας Γενιάς, αρμόδιας και για θέματα λειτουργίας της πόλης. Καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας μου στη δημοτική αρχή είμαι τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος επιτροπών του Δήμου, όπως: Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (2014-2017), Οικονομική Επιτροπή (2017-2019), Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ διατελώ και αναπληρώτρια Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας από το 2017. Ταυτόχρονα εκπροσωπώ το Δήμο Αλίμου στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, με συμμετοχή και εισηγήσεις σε σχετικά συνέδρια.

Με ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας στις προηγούμενες εκλογές, παρακαλώ για τη στήριξή σας εκ νέου, από την πρώτη Κυριακή, ώστε να συνεχίσουμε να κάνουμε τον Άλιμο ομορφότερο και τη ζωή μας εδώ καλύτερη! 

Με εκτίμηση,
Μελισσαράτου Λουκία