Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Καλαμάκι. Είμαι γιος του Στέφανου και της Ειρήνης Μπακιρτζή. Το Δημοτικό μου σχολείο ήταν το 1ο , εκεί που τώρα οι τάξεις του στεγάζουν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλίμου. Λύκειο μου ήταν το Θουκιδίδειο, εκεί που στην μεγάλη τάξη που διδασκόμασταν μουσική έχει γίνει το Θέατρο Κάρολος ΚΟΥΝ.

Στην συνέχεια ήρθε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τελείωσα τις σπουδές μου και την Διδακτορική μου Διατριβή στη Σχολή Χημικών Μηχανικών, πάνω σε θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Τελειώνοντας τις στρατιωτικές υποχρεώσεις στο Πολεμικό Ναυτικό στη Βάση και Διοίκηση Υποβρυχίων (23 μήνες) στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας έφυγα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εργάστηκα στο Πανεπιστήμιο για σειρά πολλών ετών ως μεταδιδακτορικός ερευνητής σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα (EPSRC) και ως λέκτορας στην Επιστήμη των Υλικών (τοξικότητα και περιβαντολλογικές επιδράσεις).

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα διετέλεσα, Εκτελεστικός Γραμματέας της Ένωσης Δομικών Υλικών, Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου σε μεγάλο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και παραγωγής RDF Refuse-derived fuel (μετατροπή οικιακών απορριμμάτων σε καύσιμο), ενώ στην συνέχεια μ.τ Επίκουρος Καθηγητής Ε.Μ. Πολυτεχνείου, σε θέματα Αναλυτικής Χημείας και Τακτικός Καθηγητής στην Ακαδημία της Πυροσβεστικής, Καθηγητής Επιμόρφωσης Πυροσβεστικού Σώματος και Διευθυντής Σπουδών στη Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα.

Εάν και παρακολούθησα τόσους Δημοτικούς άρχοντες να αλλάζουν όλα αυτά τα χρόνια -ενώ με πολλούς Δημάρχους ο πατέρας μου Στέφανος διατηρούσε προσωπική φιλία- η εμπλοκή μου με τα κοινά του Δήμου, ήρθε μετά από μία άψογη τριετή συνεργασία που είχα με τον Δήμο για την σίτιση αδέσποτων ζώων και με τον Αντιδήμαρχο Στέφανο Διαμαντή. Με αυτό ως εισαγωγικό κατώφλι, εστίασα λεπτομερώς στο έργο του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη, που στην συνείδησή μου πρόκειται για ένα από τους καλύτερους Δημάρχους που πέρασε ποτέ από τον τόπο μας. Έναν Δήμαρχο που έφερε αποτελέσματα στην καθαριότητα, στα οικονομικά, στα πολιτιστικά και γενικότερα στην ανάπτυξη του Δήμου. Αυτή την εκτίμηση στο πρόσωπο ενός ακέραιου και θεληματικού Δημάρχου, ένοιωσα την ανάγκη να μην την αφήσω να είναι απλά λεκτική, αλλά να την υλοποιήσω και να κατέβω στο πλευρό του ως Δημοτικός Σύμβουλος για την υλοποίηση ενός εμπνευσμένου προγράμματος, που θα κάνει το Άλιμο ακόμα καλύτερο.

Ο Δήμαρχος έχει συγκεντρώσει κοντά του ένα αξιόλογο επιτελείο ανθρώπων. Όλοι οι υποψήφιο Δημοτικοί σύμβουλοι έχουν κάτι να προσφέρουν, ο καθένας από την δική του οπτική γωνία.

Το σημαντικό όμως δεν είναι το ποιος, αλλά ότι με την ψήφο του ο κάθε Δημότης σε αυτές τις Δημοτικές Εκλογές έρχεται να επικυρώσει την συνέχεια ενός σπουδαίου προγράμματος καθώς και το όραμα ενός χαρισματικού Δημάρχου και της ομάδας του.