Ο Ιατρός Γεώργιος Μπούτζιος μετά την αποφοίτηση του από την Ιατρική Σχολή εξειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία και τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα της Α΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου (6 έτη). Ο ιατρός έχει εκπονήσει τη Διδακτορική του Διατριβή, με ερευνητικό αντικείμενο την Γυναικολογική και Μαιευτική Ενδοκρινολογία, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αναγορεύτηκε ως Διδάκτωρ με βαθμό Άριστα’.

Στα πλαίσια της περαιτέρω συνεχιζόμενης εκπαίδευσής του ο ιατρός μετά το πέρας της ειδικότητας του μετεκπαιδεύτηκε στη Ελλάδα στους Υπερήχους Ενδοκρινών Οργάνων στο Πιστοποιημένο τμήμα υπερήχων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και στη Γερμανία στο Σακχαρώδη Διαβήτη στο Πιστοποιημένο Διαβητολογικό Κέντρο, με υπεύθυνο τον Καθηγητή U.A Müller, στο Πανεπιστήμιο της Jena καθώς και στη Νευροενδοκρινική Ογκολογία στο Πιστοποιημένο Κέντρο Αριστείας (Center of Excellence certified from ENETS), Charite Virchow Campus με υπεύθυνη την Καθηγήτρια M. Pavel, Πανεπιστήμιο Humboldt Βερολίνο.

Ο ιατρός εργάστηκε στο παρελθόν ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Ενδοκρινολογίας–Μεταβολισμού και Γυναικείας Αναπαραγωγής στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο (Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) με υπεύθυνη την Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας Ευανθία Διαμάντη-Κανδαράκη καθώς και ως Επιμελητής (με 5 ετή εμπειρία) σε τμήμα Νευροενδοκρινικής Ογκολογίας, όπου και συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία κέντρου Αριστείας στην Ελλάδα.

Στην παρούσα φάση εργάζεται ως Επιμελητής Α’ στο τμήμα Ενδοκρινολογίας –Διαβήτη & Μεταβολισμού της Κλινικής της Παθολογικής Φυσιολογίας του ΕΚΠΑ, Λαϊκό Νοσοκομείο, με Διευθυντή κλινικής τον Καθηγητή Αθανάσιο Γ. Τζιούφα. Ο ιατρός είναι Επικεφαλής της Ενδοκρινολογικής Μονάδας της Κλινικής από τον 10.11.2017 και μαζί με τον Καθηγητή Παθολογίας/Ρευματολογίας  Α. Τζιούφα ιδρύσαν την 01.06.18 στο Λαϊκό Νοσοκομείο το 1ο πανελλήνιο ιατρείο Αυτοανόσων Ενδοκρινοπαθειών, εξειδικευμένο στα αυτοάνοσα νοσήματα των ενδοκρινικών οργάνων και τις επιπλοκές τους, όπως η θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια.

Ο Ιατρός συμμετέχει σε διεθνείς κλινικές μελέτες, μετεκπαιδευτικά σεμινάρια, διδάσκει σε μεταπτυχιακά τμήματα καθώς και στην εκπαίδευση προπτυχιακών φοιτητών. Στο επιστημονικό του έργο συμπεριλαμβάνεται συγγραφικό έργο σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία καθώς και παρουσιάσεις υπό μορφή αναρτημένων και προφορικών ανακοινώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τέλος, είναι Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, μέλος του  Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και άλλων Εταιριών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενδιαφέρεται για το συνάνθρωπο και τη βελτίωση του τρόπου διαβίωσης και ποιότητας ζωής του.