Ονομάζομαι Δανάη Νικολάτου.

 

Γεννήθηκα στις 24 Απριλίου 1999 στον Άλιμο, όπου έκτοτε ζω και δραστηριοποιούμαι.

Το 2019, με τη δική σας στήριξη, εκλέχθηκα για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Αγαπώ τον Άλιμο» και Δήμαρχο τον Ανδρέα Κονδύλη.

 

Το 2017, ολοκλήρωσα με αριστείο τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μου στο 4ο Λύκειο Αλίμου. Σήμερα, το 2023, είμαι αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, με μεταπτυχιακό στη Στρατηγική, Δίκαιο και Οικονομικά της Ενέργειας.

 

Στην τετραετή θητεία μου στον Δήμο, διετέλεσα Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου (ΘΟΠΑΑ). Κύριο μέλημα υπήρξε η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, καθώς και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας. Παράλληλα, με την ιδιότητα της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου, συνετέλεσα σε δράσεις για τη νεολαία, με χαρακτηριστικότερη εξ αυτών το πρόγραμμα «Ελλάδα 2021».

 

Επιπλέον, ως μία από τις νεότερες εκλεγμένες συμβούλους σε τοπικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έγινα μέλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών. Η αλληλεπίδραση μου με τα ευρωπαϊκά προγράμματα, μου χάρισε την τεχνογνωσία για την υιοθέτηση τεχνικών αναφορικά με το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, την απασχόληση, τη νεολαία, αλλά και με όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

 

Τέλος, ήδη από τα σχολικά και, αργότερα, φοιτητικά μου χρόνια, ασχολήθηκα με τα κοινά, μέσω μαθητικών συμβουλίων, αλλά και πλήθους πολιτικών συνεδρίων και προσομοιώσεων, στα οποία μετράω διακρίσεις. Φυσικά, ο εθελοντισμός υπήρχε ανέκαθεν στην ατζέντα μου.

 

Η αγάπη μου για προσφορά με ώθησε στην απόφαση να μη μένω αμέτοχη στις εξελίξεις που διαδραματίζονται γύρω μου, αλλά να μετέχω ουσιαστικά σε ό,τι αφορά τόσο εμένα, όσο και τον τόπο μου. Γιατί οι νέοι έχουν ιδέες, που, εάν τους δοθεί η ευκαιρία να τις εκφράσουν, μπορούν να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο, πιο δημιουργικό και δυναμικό μέλλον.

 

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο Αλίμου ακόμη καλύτερο.