Ο Άλιμος είναι η πόλη που επιλέξαμε με το σύζυγό μου, για να στήσουμε την οικογένειά μας πριν από 23 χρόνια. Εδώ είναι η πατρίδα του παιδιού μας.

Ίσως να μας έφερε εδώ, η αγάπη μου για τη θάλασσα και το κολύμπι, στα οποία αφοσιώθηκα από τα εφηβικά μου χρόνια και με οδήγησε να σπουδάσω στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τιμήθηκα με τη συμμετοχή μου στις αποστολές της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης, κατέκτησα εθνικές διακρίσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και είχα διεθνείς επιτυχίες όπως Χρυσό Μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Μπάρι του 1989.

Στο χώρο του αθλητισμού και στις υπηρεσίες διατροφής και υγείας, ξεκίνησε η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ενώ από το 2006 εργάζομαι στο γειτονικό μας Δήμο Αγίου Δημητρίου. Είμαι παντρεμένη με το Θάνο Σουμέλα, καθηγητή φυσικής αγωγής και μητέρα μιας κόρης.

Η ενασχόληση με τα κοινά – καθόλου συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια – οφείλεται στην πεποίθηση μου ότι με τον εθελοντισμό αλλάζουμε τον κόσμο γύρω μας και στην αγάπη μου για τα παιδιά. Αυτά με ώθησαν να ασχοληθώ και να εκλεγώ Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου (που φοιτούσε τότε η κόρη μου). Συνεργάστηκα με οραματιστές εκπαιδευτικούς και εξαιρετικούς γονείς μαθητών του σχολείου. Με πνεύμα ομαδικότητας, σκληρή δουλειά που δεν γνώριζε ωράρια και με προσωπικές θυσίες, καταφέραμε να επιλύσουμε χρόνια σχολικά υλικοτεχνικά προβλήματα αλλά και να πρωτοπορήσουμε, αναδεικνύοντας τη σχολική μας κοινότητα σε χώρο δράσεων και πολιτισμού.

Οι δράσεις αυτές αναγνωρίστηκαν, όταν με πρωτοφανή στήριξη των γονέων μαθητών του Γυμνασίου, οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στην εκλογική διαδικασία, εκλέχθηκα Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Αλίμου καθώς και μετέπειτα Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Αλίμου. Από το νέο αυτό μετερίζι, συνεχίζω να εργάζομαι για την επίλυση κτιριακών και λοιπών προβλημάτων και την υλοποίηση δράσεων με καινοτόμες πρακτικές που ανοίγουν νέους ορίζοντες στους μαθητές και αναδεικνύουν το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο των καθηγητών.

Από τον Οκτώβριο του 2022 είμαι μέλος του Δ.Σ. του ομίλου αντισφαίρισης Αλίμου (Α.Ο.Α.Α.).

Από τον Ιούνιο του 2023 είμαι μέλος της Ένωσης Γονέων του Αλίμου.

Συνεργαζόμενη στενά με τη δημοτική αρχή, πήρα μάθημα ζωής από ένα Δήμαρχο που αφουγκράζεται τα προβλήματα των δημοτών, πρόθυμο να συνδράμει στις πρωτοβουλίες των Συλλόγων, με ευρύ πνεύμα και αποφασιστικότητα.

Το 2019 στις δημοτικές εκλογές στάθηκα στο πλευρό του, ως υποψήφια στο Συνδυασμό του. Ο Δήμαρχος με τίμησε τοποθετώντας με ως μέλος στην Α’βάθμια και Β’βάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου, θέσεις απ’ όπου εργάστηκα και προσέφερα με όλες μου τις δυνάμεις. Το 2023 επιθυμώ να συνεχίσω να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου:

  • για ουσιαστικό, εξοπλισμένο, καινοτόμο σχολείο
  • για φιλικές κοινωνικές δομές στην υπηρεσία του πολίτη και
  • για μια φροντισμένη γειτονιά που θα μας αγκαλιάζει.

Σας καλώ να μου δώσετε την ευκαιρία να κάνουμε πράξη το κοινό μας όραμα.