ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΨΑΡΙΩΤΗΣ

Γεννήθηκα το 1995 στον Άλιμο. Αποφοίτησα από το 4ο Λύκειο Αλίμου το 2013, οπότε και μετακινήθηκα στην Κομοτηνή για να σπουδάσω. Το 2017 ορκίστηκα ως απόφοιτος της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών (ειδίκευση Βουλγάρικη Γλώσσα και Πολιτισμός), του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Την ίδια χρονιά  υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία. Κατά τα φοιτητικά μου χρόνια ανέπτυξα έντονη συνδικαλιστική δράση συμμετέχοντας στα συλλογικά όργανα των φοιτητών, υπηρετώντας ως Γραμματέας στον Σύλλογο Φοιτητών «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΙΑ΄ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ». Την περίοδο εκείνη συμμετείχα σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες που διοργάνωνε το Πανεπιστήμιο. Επίσης είχα λάβει μέρος σε Διεθνές Φιλολογικό Φόρουμ που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο «ΚΛΙΜΕΝΤ  ΟΧΡΙΝΤΣΚΙ» που εδρεύει στην Σόφια, παρουσιάζοντας εργασία σχετικά με τη διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας, ενώ έλαβα μέρος σε εκπαιδευτικό σεμινάριο φοιτητών (YOUTH BUSINESS NETWORK) στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Παράλληλα συμμετείχα σε ραδιοφωνική εκπομπή του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού «ΠΑΤΡΙΔΑ» στην Κομοτηνή. Απασχολήθηκα περιοδικά σε τοπικές επιχειρήσεις εστίασης προκειμένου να καλύψω κάποια βασικά έξοδα, ενώ πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής ως μουσειοπαιδαγωγός.

Με την επιστροφή μου στην Αθήνα απασχολήθηκα περιστασιακά σε κατασκηνώσεις δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ενώ από το 2018 μέχρι και το 2020 εργάστηκα σε επιχειρήσεις εστίασης στη Γλυφάδα και τον Άλιμο ως πωλητής – barista – μάγειρας. Το 2021 με αφορμή την πανδημία της COVID-19 ξεκίνησα να εργάζομαι στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο Κέντρο Ιχνηλάτησης Κρουσμάτων με COVID-19, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχω τοποθετηθεί σε θέση γραμματειακής υποστήριξης στην Κεντρική Γραμματεία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα με την εργασία μου φοίτησα σε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Διοίκηση Πολιτσμικών Μονάδων) και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Κοινωνική Καινοτομία και Στρατηγικές Ανάπτυξης). Πρόσφατα αποφοίτησα και από τα δύο προγράμματα. Η διπλωματική μου εργασία στο ΕΑΠ αφορούσε στη δημιουργία πολιτιστικής ταυτότητας στον Δήμο μας, ενώ η δεύτερη διπλωματική εργασία αφορούσε στην αξιοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Προκειμένου να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου πάνω στο αντικείμενο εργασίας μου παρακολούθησα εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ελληνικού Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ.) και του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και αφού εξετάστηκα επιτυχώς έλαβα πιστοποίηση ως εξειδικευμένο στέλεχος γραμματειακής υποστήριξης. Είμαι κάτοχος Πιστοποιητικού Πληροφορικής (GLOBAL INTERMEDIATE) ECDL. Επίσης  έχω πιστοποιήσεις σε: «Τρόποι διαχείρισης κατά του εκφοβισμού» των σχολών ΩΜΕΓΑ &   του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ (Πανελλήνια Ένωση Γραμματέων Τοπικής  Αυτοδιοίκησης), «Α΄ Βοήθειες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών κατά την Αθλητική & Δημιουργική Απασχόληση τους» των σχολών ΩΜΕΓΑ &   του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ (Πανελλήνια Ένωση Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και «Σύγχρονοι Μέθοδοι Δημιουργικής Απασχόλησης σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών» των σχολών ΩΜΕΓΑ & του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ (Πανελλήνια Ένωση Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης). Εκτός της Βουλγαρικής Γλώσσας, ομιλώ και την  Αγγλική Γλώσσα (PROFICENCY).

Πιστεύω ότι καθήκον κάθε πολίτη είναι να είναι ενεργός. Για τον λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια αναπτύσσω πολιτική δράση στον Άλιμο. Τέλος, η επιθυμία μου να συνεισφέρω στον τόπο μου με οδήγησε να δηλώσω συμμετοχή στην νεοσύστατη εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας του Δήμου μας.